ניתוח אף הוא בין הניתוחים הותיקים והפופולריים בישראל, אחרי ניתוח להגדלת חזה.
ניתוחי אף קיימים כבר עשרות שנים והם שיפרו את מראה הפנים של אלפי נשים וגברים בישראל. עם השנים ניתן לראות עלייה ואיזון בפנייה של גברים לעומת נשים לביצוע של ניתוח אף. אם בעבר הרחוק ניתוח אף היה מנת חלקן של נשים בלבד, הרי שהיום גם נשים וגם גברים פונים לביצוע הניתוח וכמעט ואין הבדל במספר הנשים לעומת מספר הגברים שפונים לניתוח אף.
כאשר פונים לביצוע של ניתוח אף בוודאי תיתקלו בשני המונחים הרפואיים – ניתוח אף בשיטה הסגורה או ניתוח אף בשיטה הפתוחה.
נסביר על ניתוח אף בשיטה הפתוחה, איך הוא מבוצע ומה המשמעויות שלו.
לחצו על הקישור כדי לקרוא על ניתוח אף בשיטה הסגורה.
ניתוח אף בשיטה הפתוחה
כפי שניתן להבין מהשם, ניתוח אף בשיטה הפתוחה משמעותו ניתוח אף שמבוצע כאשר עור האף פתוח לרווחה ומאפשר גישה נרחבת ומלאה למנתח לעצמות וסחוסי האף.
בניתוח אף בשיטה הפתוחה המנתח למעשה מרים את העור מעל עצמות האף ומקבל גישה מלאה לעצם ולסחוסים בהם הוא צריך לטפל.
איך עושים ניתוח אף בשיטה הפתוחה
כדי להרים את עור האף על המנתח לבצע חתך קטן בבסיס הנחיריים – בין הנחיריים, מעל השפה. מבוצע חתך באזור זה ולאחר מכן מבוצעים חתכים נוספים בתוך האף שלא ניתן לראות אותם לאחר הניתוח. ההפרדה של העור בין הנחיריים מאפשרת למנתח להרים את עור האף ולקבל גישה לכל עצם האף, עד גשר האף – העצם שבין הגבות.
באילו מקרים עושים ניתוח אף בשיטה פתוחה
ניתוח אף בשיטה הפתוחה הוא למעשה טכניקה חדשה יותר מניתוח אף בשיטה הסגורה. מבצעים ניתוח אף בשיטה זו כאשר המנתח צריך גישה מלאה לצורך החדרת שתלים למיניהם, כאשר יש צורך לבצע תיקון לניתוח אף כושל, כאשר יש צורך לבצע שינויים מבניים בקונכיות האף ועוד.
בנוסף, ניתוח אף בשיטה הפתוחה מאפשר גישה נרחבת ועל כן ניתן לבצע עבודה מדוייקת יותר בכל הקשור להסרה של שכבות עצם או סחוס מהאף. לעיתים מנתחים מתחילים, או כאלו שאינם מתמחים בניתוחי אף יבחרו לבצע ניתוח בשיטה הפתוחה כדי להביא לתוצאה הטובה ביותר בהתאם לכישוריהם.
צלקות לאחר ניתוח אף בשיטה הפתוחה
לאחר ניתוח אף בשיטה זו נותרת צלקת עיקרית אחת והיא הצלקת שנוצרת מהחתך שבין הנחיריים. צלקת זו כמעט ולא ניתן יהיה לראות במבט מהחזית או מהפרופיל, אך סביר להניח שהמטופלת או המטופל ידעו להראות היכן נמצאת הצלקת.
חשוב לציין שהצלקת נובעת מחתך קטן ולכן היא הולכת ונעלמת עם הזמן עד שהיא כמעט ואינה נראית, אך כמובן שאין אפשרות להתחייב על כך שכן הצטלקות של העור תלויה גם באיכות העור הספציפי של המטופלת או המטופל וכן באיכות ההחלמה.